Bananer

Närstrid: 0 av 10

Strid på avstånd: 1 av 10


Motivering:
Denna ört/bär/frukt är helt, totalt värdelös i strid. Den är cylinderformad med en lätt böj, mjuk och sladdrig - och om man i princip bara petar på den så blir den brun och skrumpen - samt att den har oftast färgen gul och har en sötma som ligger på ungefär skalan 7 av 10 om vi förutsätter att den är mogen. (http://sv.wikipedia.org/wiki/Banan )
I närstrid så skulle man kunna slåss med den, men det hade varken gjort särskilt ont eller hjälpt dig särskilt mycket. Den blir lätt mjuk och därför rekommenderas den inte i närstrid.
Min motivering för det enda poänget i strid på avstånd är att man kan måla bananen i färgen svart och sedan låtsas att det är en pistol. Tack vare avståndet och formen på bananen så kan motståndaren för en kort sekund verkligen tro att den är en pistol och bli rädd, det ger dig en sekunds försprång ungefär.
sammanfattningsvis så är bananen ett skitdåligt vapen, den går inte att använda till i princip någonting förutom efterrätter eller att få tyst på ungarna på dagis.

Banan rekomenderas: INTE

En vanlig banan.

Exempel på en utmärkt kamouflerad banan.



Förslag på vapenrecension kommer från:http://crossprocess.blogg.se

Bacon

Närstrid: 1 av 10 poäng

Strid på avstånd: 0 av 10 poäng


Motivering:
Detta kött som är så populär i framförallt Europa och Amerika kan användas som vapen när man verkligen har slut på andra valmöjligheter.
Bacon är en platt, röd/vit och flottig rektangel som består av kött från sidan på en gris. Den är sladdrig och mjuk - vilket gör den helt värdelös som vapen i distanskonflikter. Att kasta en bit bacon på din motståndare vore inte det optimala att avväpna honom/henne på. Den kommer förmodligen tack vare aerodynamiken att antingen låta "flapp" och sedan falla till marken när den träffar sitt mål, eller inte komma fram alls. (Detta är baserat på om du antingen står nära eller långt ifrån motståndaren)
Däremot i strid på nära håll så kan man tack vare flottet som är på baconet's yta - göra motståndaren halvt blind i en kort sekund. (inte tillräckligt för att kunna smita, utförs på egen risk) Om du nu väljer denna otroligt dåliga utväg, istället för att ta en kniv - som man oftast brukar ha i samma rum som man förvarar baconet, så sikta mot motståndarens ögon. Får du in en träff i ögat på denne så lägger sig flottet som en hinna över iris och pupill en kort stund, men kan blinkas bort rätt så fort. Så sammanfattningsvis så är bacon ett otroligt dåligt vapen.
Detta förutsätter att inte baconet är fryst. I och med det frusna flottet som då omger baconen blir detta en helt annan situation. Då är baconet hårt och kan, om man har rätt vinkel och rätt styrka, slå motståndaren medvetslös.

Bacon rekomenderas dock: INTE




Stickor.

Närstrid: 6 av 10 poäng

Strid på avstånd: 2 av 10 poäng

(Strid med armborst: 8 av 10 poäng)


Motivering: 
Oftast förknippas stickor med äldre damer, som oftast fördriver sin pension med att sticka strumpor till barnbarnen lagom till jul. Men vad man inte kunde ana är att man kan använda stickor som ett vapen!
Stickor är avlånga, spänstiga och har en konformad ände. Med denna konformade ände skulle man kunna försvara sig i strid genom att penetrera ögat på motståndaren. Tack vare den tillgängliga marknaden så kan nästan vem som helst få tag i detta vapen. Däremot i strid på avstånd så skulle det bli svårare. Spänstigheten i vapnet är inte tillräckligt precis för att kunna kasta eller skjuta denna sticka, såvida man inte äger ett armborst. Kraften i kastet skulle vara ungefär med samma teknik som när man kastar en kniv. Knivkastning är dock något helt annat, och ett helt okej vapen, så det skrivs det inte om i denna blogg.
Så sammanfattningsvis måste man ha både precision och styrka för att kunna få iväg en sticka så pass att den skadar motståndaren till ett skick som man har övertaget i. Dock om ni skulle vara ensammen hemma, vara en såndär flowerpower-människa som varken har gevär eller knivar hemma - så är detta vapnet för dig.
Till er normala människor: Detta rekommenderas EJ!

Stickor rekomenderas: INTE



RSS 2.0