Stickor.

Närstrid: 6 av 10 poäng

Strid på avstånd: 2 av 10 poäng

(Strid med armborst: 8 av 10 poäng)


Motivering: 
Oftast förknippas stickor med äldre damer, som oftast fördriver sin pension med att sticka strumpor till barnbarnen lagom till jul. Men vad man inte kunde ana är att man kan använda stickor som ett vapen!
Stickor är avlånga, spänstiga och har en konformad ände. Med denna konformade ände skulle man kunna försvara sig i strid genom att penetrera ögat på motståndaren. Tack vare den tillgängliga marknaden så kan nästan vem som helst få tag i detta vapen. Däremot i strid på avstånd så skulle det bli svårare. Spänstigheten i vapnet är inte tillräckligt precis för att kunna kasta eller skjuta denna sticka, såvida man inte äger ett armborst. Kraften i kastet skulle vara ungefär med samma teknik som när man kastar en kniv. Knivkastning är dock något helt annat, och ett helt okej vapen, så det skrivs det inte om i denna blogg.
Så sammanfattningsvis måste man ha både precision och styrka för att kunna få iväg en sticka så pass att den skadar motståndaren till ett skick som man har övertaget i. Dock om ni skulle vara ensammen hemma, vara en såndär flowerpower-människa som varken har gevär eller knivar hemma - så är detta vapnet för dig.
Till er normala människor: Detta rekommenderas EJ!

Stickor rekomenderas: INTE



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0